Pistoriusova suseda počula krik aj po poslednom výstrele

NETKY.SK • 5 Marec 2014, 10:42 • 2 min
Pistoriusova suseda počula krik aj po poslednom výstrele

PRETÓRIA - Emotívny záver mala výpoveď susedy juhoafrického telesne postihnutého atléta Oscara Pistoriusa o tragickom valentínskom ráne 14. februára 2013. Michelle Burgerová dva dni líčila súdu v Pretórii, čo počula v čase, keď v Pistoriusovom dome vyhasínal život športovcovej priateľky Reevy Steenkampovej.

slovakia

left justify in out

V pondelok ešte rozprávala o "strašných ženských výkrikoch" bez pohnutia v hlase, ale v utorok, keď sa jej svedectvo blížilo ku koncu, premohli ju emócie. "Keď sa sprchujem, počujem jej krik. Vyrovnala som sa s tým, je to už rok," povedala lektorka na univerzite, ktorá býva 177 metrov od Pistoriusa.

 

V predmetné ráno vraj počula mužský aj ženský hlas, potom prišli štyri výstrely. Ženské výkriky pokračovali aj počas paľby, po poslednom výstrele postupne utíchli. Obhajca Barry Roux v krížovom výsluchu pripomenul, že podľa špecialistov po smrteľnej rane do hlavy nemohla obeť kričať. "Počula som jej hlas aj po poslednom výstrele," trvala na svojom prvá na zozname svedkov. Burgerovej slová potvrdil aj jej manžel Charl Johnson. Susedka navyše tvrdí, že muž pred streľbou volal o pomoc. Vysvetlila si to tak, že sa Pistorius možno posmieval Steenkampovej bezbrannosti. "Či to bol výsmech? Neviem. Nie som pán Pistorius," dodala. 

 

Pistorius nepriznal vinu k žiadnemu zo štyroch bodov žaloby. Isté je, že 27-ročný paralympionik a olympionik zastrelil priateľku ranami cez dvere toalety. Pistorius sa bráni, že išlo o nehodu, pretože ženu omylom považoval za zlodeja. Prokuratúra však športovca s podkolennou amputáciou viní z úmyselnej vraždy a žiada pre neho doživotný trest. 

 

Utorkové pojednávanie narušil incident s televíziou, ktorá údajne vo svojom vysielaní použila fotografiu Burgerovej počas výpovede. Sudca Thokozile Masipa nariadil vyšetrovanie podozrení, že televízia porušila jeho nariadenie garantujúce ochranu súkromia svedkov, ktorí o to požiadali. "Varujem médiá. Ak nevedia, ako sa správať, nebude s nimi súd zaobchádzať v rukavičkách," vyhlásil Masipa.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies