Pistoriusov prípad uzavrie polícia asi až v auguste

NETKY.SK • 26 Máj 2013, 10:49 • 2 min
Pistoriusov prípad uzavrie polícia asi až v auguste

JOHANNESBURG - Najbližšie súdne pojednávanie so zdravotne postihnutým juhoafrickým atlétom Oscarom Pistoriusom bude pravdepodobne len veľmi krátke. Jeden z najslávnejších paralympionikov, ktorý už štartoval aj na olympijských hrách, sa postaví pred súd v Pretorii za vraždu priateľky Reevy Steenkampovej 4. júna o 8.30 h miestneho času. Podľa všetkého bude pojednávanie trvať desať minút a odročia ho na neskôr, keďže polícia ešte stále neuzavrela celé vyšetrovanie. Podľa informácií z úradu prokuratora sa zhromažďovanie dôkazov skončí najskôr v auguste.

slovakia

left justify in out

Pistorius 14. februára nadránom zastrelil 29-ročnú modelku Steenkampovú cez zavreté dvere kúpeľne svojho bytu. Odmieta oprávnenosť obvinení z úkladnej vraždy a tvrdí, že išlo o nešťastnú náhodu, keď priateľku považoval za vlamača. Sudca ho 22. februára prepustil na kauciu 1 milión randov (v prepočte 83 000 eur), zadržal mu pas a nariadil absolvovanie testov na alkohol a návykové látky, uložil mu povinnosť pravidelne byť k dispozícii úradom a zakázal mu komunikovať s obyvateľmi z blízkosti miesta činu v Pretórii. Najvyšší súd v Pretórii neskôr vyhovel odvolaniu proti podmienkam kaucie a vrátil obžalovanému pas. Pistoriusovi hrozí v prípade dokázania úkladnej vraždy trest odňatia slobody v rozpätí 15 rokov až doživotne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona