Pistoriusov obhajca vo štvrtok spochybnil prácu vyšetrovateľov

NETKY.SK • 13 Marec 2014, 12:48 • 2 min
Pistoriusov obhajca vo štvrtok spochybnil prácu vyšetrovateľov

PRETÓRIA - Hlavný obhajca v prípade Oscara Pistoriusa vo štvrtok poukázal na údajné chybné kroky polície a spochybnil manipuláciu s dôkazmi pri vyšetrovaní smrti priateľky juhoafrického paralympionika.

slovakia

left justify in out

Obhajca Barry Roux už druhý deň vypočúval súdneho znalca polície Johannesa Vermeulena a spochybnil jeho analýzu dopadu výstrelov na dverách toalety, na ktorej bola v osudný deň 14. februára zamknutá jeho priateľka Reeva Steenkampová.
      

Pistorius tvrdí, že ju zastrelil omylom, keď si ju pomýlil s nebezpečným votrelcom vo svojom dome, no obžaloba hovorí, že tak spravil úmyselne po predchádzajúcej hádke.
     

Roux ďalej zdôraznil, že z dverí, ktorých sa zmocnili vyšetrovatelia, chýbali isté fragmenty a že policajné štúdie nie sú spoľahlivé. Podľa jeho slov Vermeulen navyše čítal Pistoriusovu verziu udalostí až po tom, čo dokončil analýzu dverí a tým pádom sa priklonil k verzii obžaloby.
      

Policajný expert sa v stredu snažil spochybniť aj Pistoriusove slová o tom, že keď vylomil dvere kriketovou pálkou, mal nasadené protézy, ktoré nosí na oboch nohách po dvojnásobnej amputácii z detských čias. Vermeulen sudkyni i porote názorne ukázal, že stopy po úderoch pálkou boli v dolnej polovici dverí a Pistorius tak v danom momente konal bez podporných protéz. Roux však argumentoval tým, že aj v prípade, ak by mal Pistorius nasadené protézy, do dvier by pálkou neudieral do väčšej výšky, keďže pri tom bol zohnutý. Informovala agentúra AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona