Pistoriusov obhajca spochybnil výpoveď svedkyne

NETKY.SK • 4 Marec 2014, 15:22 • 2 min
Pistoriusov obhajca spochybnil výpoveď svedkyne

PRETÓRIA - Obhajca juhoafrického atléta Oscara Pistoriusa spochybnil v utorok dôveryhodnosť výpovede prvej svedkyne. Univerzitná profesorka Michelle Burgerová pred súdom vypovedala, že počula v osudnú noc krik a výstrely z domu Pistoriusa, informuje agentúra dpa.

slovakia

left justify in out

Univerzitná profesorka Michelle Burgerová pred súdom vypovedala, že počula v osudnú noc krik a výstrely z domu Pistoriusa, informuje agentúra dpa.

 

Na konci viac ako štvorhodinového krížového výsluchu sa svedkyňa v súdnej sieni rozplakala. Obhajca Barry Roux poukázal na rozdiely jej výpovedí na polícii a pred súdom. Spochybnil tiež, že zo vzdialenosti 177 metrov mohla detailne počuť výkriky a streľbu. "Viem, ako znie v noci výstrel z pištole. Bola pokojná noc, okná sme mali otvorené," povedala Pistoriusova susedka. Trvala na tom, že počula najprv výkriky muža a potom ženy o pomoc.
      

Zdravotne postihnutý športovec v pondelok vyhlásil, že sa necíti byť vinný. Pistorius zastrelil v noci na 14. februára 2013 svoju priateľku cez zatvorené dvere kúpeľne. Podľa jeho vyjadrenia sa domnieval, že v dome je zlodej. Obžaloba tvrdí, že išlo o vraždu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona