Pistoriusov návrat by bol skvelý, vraví jeho rival Alan Oliveira

NETKY.SK • 13 Február 2015, 12:45 • 2 min
Pistoriusov návrat by bol skvelý, vraví jeho rival Alan Oliveira

LONDÝN - Brazílsky paralympionik Alan Oliveira by privítal návrat kolegu z atletickej dráhy Oscara Pistoriusa do súťažného diania.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťosemročného juhoafrického bežca uznali vinným zo zabitia z nedbanlivosti priateľky Reevy Steenkampovej a odsúdili ho na päť rokov odňatia slobody s možnosťou skoršieho prepustenia.

Oscar Pistorius v Londýne 2012 súťažil aj na olympijských hrách, na paralympijských získal dve zlaté medaily, Alan Oliveira ho však v tesnom finiši zdolal v behu na 200 m. "Želal by som si, aby sa vrátil a mohli by sme spolu pretekať. Bolo by to atraktívne, zopakovať si náš súboj z Londýna," povedal pre BBC 22-ročný Brazílčan. 

 

Pistorius má od Medzinárodného paralympijského výboru dištanc na päť rokov. "Nebude to jednoduché, všetko záleží na tom, ako sa bude cítiť, v akej bude kondícii a, samozrejme, koľko bude mať rokov. Verím však, že to môže zvládnuť, čo by bolo skvelé," dodal Alan Oliveira. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona