Pistoriusa previezli do väzenia s vaňami

NETKY.SK • 14 November 2016, 13:05 • 2 min
Pistoriusa previezli do väzenia s vaňami

JOHANNESBURG - Atléta a paralympionika Oscara Pistoriusa odsúdeného za vraždu priateľky Reevy Steenkampovej na jeho žiadosť previezli do väzenia s lepším zázemím pre telesne postihnutých trestancov.

slovakia

left justify in out

Úrad pre správu zariadení na výkon trestu v pondelok oznámil, že športovca s amputovanými dolnými končatinami premiestnili z pretórijského väzenia Kgosi Mampuru II do neďalekého centra v Atteridgeville, ktoré nedávno vybavili okrem iného vaňami. Do zariadenia prijímajú iba odsúdených s odňatím slobody do šesť rokov, pre obyvateľov ponúka rehabilitačné a rozvojové programy.
Pistoriusa pôvodne odsúdili na päť rokov väzenia za to, že na Valentína 14. februára 2013 cez zatvorené dvere toalety zastrelil Steenkampovú. Vtedy jeho čin klasifikovali ako zabitie z nedbanlivosti. Žaloba tvrdila, že to urobil úmyselne po hádke, športovec zasa, že si partnerku pomýlil s domnelým votrelcom. Tento rok sa konal nový proces, Pistorius sa v ňom už zodpovedal za vraždu a dostal šesť rokov nepodmienečne.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies