Pistoriusa bude ťahať z kaše americký forenzný tím

NETKY.SK • 1 Október 2013, 13:46 • 2 min
Pistoriusa bude ťahať z kaše americký forenzný tím

JOHANNESBURG - Dôkazy o nevine juhoafrického paralympionika Oscara Pistoriusa v prípade úkladnej vraždy jeho priateľky Reevy Steenkampovej zbierajú aj americkí experti na forenznú vedu. O ich pobyte v Juhoafrickej republike informovala hovorkyňa atléta s amputovanými dolnými končatinami Anneliese Burgesová. Tím odborníkov pozvali Pistoriusovi právnici.

slovakia

left justify in out

Pistorius 14. februára nadránom zastrelil modelku Steenkampovú cez zavreté dvere toalety svojho bytu. Odmieta oprávnenosť obvinení z úkladnej vraždy a tvrdí, že išlo o nešťastnú náhodu, pretože priateľku považoval za vlamača. Hlavné pojednávanie sa začne v marci budúceho roku na súde v Pretorii. Obžalovanému hrozí v prípade dokázania úkladnej vraždy trest odňatia slobody v rozpätí 25 rokov až doživotne. "Ide o štandardný postup spolupracovať v rámci prípravy na proces so špecialistami na rôzne oblasti," povedala Burgesová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies