Pistorius z toho nemôže vyviaznuť len tak, uviedla sesternica obete

NETKY.SK • 16 Október 2014, 12:33 • 2 min
Pistorius z toho nemôže vyviaznuť len tak, uviedla sesternica obete

PRETÓRIA - Juhoafrický hendikepovaný atlét Oscar Pistorius musí ísť za zabitie svojej priateľky Reevy Steenkampovej do väzenia. Vo štvrtok to na súde v Pretórii vyhlásila sesternica obete Kim Martinsová, podľa ktorej sa po smrti modelky zrútil svet celej jej rodiny.

slovakia

left justify in out

"Mám pocit, že musíme spoločnosti poslať odkaz, že z tohto nemôžete vyviaznuť len tak. Moja rodina nemá túžbu sa pomstiť, ale on strieľal na človeka za dverami, neozbrojeného a neškodného. To si zaslúži primeraný trest," uviedla v slzách Martinsová.
      

Pistoriusova obhajoba má za cieľ ochrániť 27-ročného olympionika a paralympionika pred väzením, citujúc jeho postihnutie ako jeden z hlavných dôvodov obáv z násilím neslávne známych a preplnených juhoafrických nápravných zariadení. Preto jeden z návrhov znel na trojročné domáce väzenie spojené s verejnoprospešnými prácami.
      

Atléta uznal súd vinným z usmrtenia z nedbanlivosti a očakáva sa verdikt o výške trestu. Horná sadzba za usmrtenie z nedbanlivosti je v JAR trest odňatia slobody na 15 rokov, v menej závažných prípadoch aj podmienečný trest odňatia slobody. 
      

Dvadsaťsedemročný športovec s amputovanými dolnými končatinami zabil Steenkampovú vlani vo februári na deň svätého Valentína štyrmi strelnými ranami v čase, keď bola zamknutá na toalete ich domu. Prokuratúra tvrdila, že sa tam zavrela po hádke s Pistoriusom a že ten následne strieľal s úmyslom vraždiť. Šesťnásobný paralympijský víťaz trvá na tom, že si svoju priateľku pomýlil so zlodejom a zastrelil ju omylom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies