Pistorius tretí deň na lavici svedkov: Zomrela mi na rukách

NETKY.SK • 9 Apríl 2014, 11:53 • 2 min
Pistorius tretí deň na lavici svedkov: Zomrela mi na rukách

PRETÓRIA - Oscar Pistorius držal priateľku v náručí, keď zomierala následkom smrteľných poranení, ktoré jej sám spôsobil, vypovedal v stredu juhoafrický atlét s amputovanými dolnými končatinami.

slovakia

left justify in out

Tretí deň 27-ročný olympionik a paralympionik na súde v Pretórii približuje, čo sa stalo v jeho dome v skorých ranných hodinách 14. februára minulého roku. Stále trvá na verzii, že si Reevu Steenkampovú pomýlil s votrelcom, keď cez zatvorené dvere toalety vypálil z deväťmimiletrovej pištole štyri guľky.

 

"Držal som ju, keď zomrela," povedal. Vraj sa jej snažil pomôcť, prstami na perách jej chcel uľahčiť dýchanie, dlaňou sa pokúšal zastaviť krvácanie na boku. Cítil sa bezmocne, preto ju chcel zaviezť do nemocnice, ale sused mu poradil, aby počkal na záchranku. Vzápätí dorazili aj policajti. 

 

"Požiadal som policajta, či by som si mohol umyť ruky, pretože z pachu krvi sa mi dvíhal žalúdok. Prišlo mi zle zakaždým, keď som sa pozrel na Reevu. Preto som radšej zostal v kuchyni. Sadol som si do komory oproti práčke," popísal Pistorius pokojným, ale prerušovaným hlasom. Vypočúvanie viedol obhajca Barry Roux, nasledovať bude krížový výsluch prokurátora Gerrieho Nela, ktorý tvrdí, že športovec konal úmyselne po hádke s priateľkou. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies