Pistorius si podľa žalobcu vymýšľa za pochodu

NETKY.SK • 14 Apríl 2014, 14:34 • 2 min
Pistorius si podľa žalobcu vymýšľa za pochodu

PRETÓRIA - Paralympionik Oscar Pistorius si podľa hlavného prokurátora v kauze údajnej vraždy Reevy Steenkampovej upravuje svoju výpoveď tak, ako sa mu práve hodí.

slovakia

left justify in out

V pondelok pokračoval Gerrie Nel v krížovom výsluchu atléta s amputovanými dolnými končatinami, otázky mu kládol už štvrtý deň pojednávania na súde v juhoafrickej Pretórii. Tentoraz sa sústredil na udalosti bezprostredne predchádzajúce streľbe z valentínskej noci 14. februára 2013. Zaujímalo ho, čo presne kričal, keď sa blížil k dverám od toalety v kúpeľni svojho domu. Pistorius bol vraj presvedčený, že sa tam ukrýva votrelec, preto štyrikrát vystrelil z pištole cez zatvorené dvere.

 

Telesne hendikepovaný športovec sa pri výpovedi rozvzlykal a sudkyňa Thokozile Masipová dvakrát pojednávanie prerušila. 

 

"Upravujete si svoju verziu za pochodu," obvinil Pistoriusa Nel a označil jeho príbeh za vykonštruovaný a tvrdenia za protichodné. Prokurátor trvá na tom, že účastník olympijských aj paralympijských hier 2012 v Londýne konal s úmyslom zabiť priateľku, pretože sa pohádali. 

 

Nel pripomenul dávnejší Pistoriusov výrok, že Steenkampovú pošepky varoval, aby zavolala políciu. Neskôr už z toho bol tichý has. Nejasnosti sú aj okolo polohy posteľnej prikrývky na mieste činu. Policajné fotografie ju zachytili na zemi, podľa Pistoriusa bola na posteli. V neprospech obžalovaného hovoria tiež džínsy obete pohodené na podlahe. Steenkampová bola známa svojou poriadkumilovnosťou, čo by znamenalo, že sa počas hádky obliekala a chcela odísť. Pistorius oponoval, nohavice vraj boli naruby, čo nevypovedá o obliekaní. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies