Pistorius sa odvolal voči kaucii, na samovraždu vraj nemyslí

NETKY.SK • 12 Marec 2013, 11:10 • 2 min
Pistorius sa odvolal voči kaucii, na samovraždu vraj nemyslí

JOHANNESBURG - Právnici Oscara Pistoriusa, juhoafrického atléta s amputovanými končatinami, ktorý je obvinený z úkladnej vraždy jeho 29-ročnej priateľky Reevy Steenkampovej, podali na súd odvolanie voči podmienkam kaucie. Žiadajú v ňom zmiernenie jej podmienok, aby Pistorius mohol opustiť krajinu a opäť pokračovať v atletickej kariére.

slovakia

left justify in out

Právnici argumentujú, že žiadne dôkazy nenasvedčujú tomu, že Pistorius hodlá ujsť pred procesom do zahraničia. Mal by tak dostať príležitosť cestovať aj mimo JAR, ak na to bude mať oficiálne povolenie súdu. Nie je tak žiadne riziko, že by sa paralympionik mal vyhýbať súdu. Podľa dokumentov, ktoré zaslali právnici Pistoriusa agentúre AP v pondelok, odvolanie podali už v piatok.

Pistoriusa prepustili na kauciu 22. februára. Podľa jej podmienok musel odovzdať svoj pas, vyhýbať sa svojmu domu, kde sa incident odohral, i všetkým svedkom. Juhoafrický atlét musel taktiež odovzdať svoje zbrane, nesmie piť alkohol a na policajnej stanici sa musí hlásiť dvakrát týždenne.

Členovia jeho rodiny v pondelok oznámili, že napriek ťažkým časom nemá Pistorius tendencie spáchať samovraždu. "Je nesmierne zarmútený, ale napriek tragickým okolnostiam rozhodne nemyslí na samovraždu. Oscar je v súčasnosti zlomený, ale verí, že bude pokračovať v živote ďalej," uviedol vo vyhlasení Pistoriusov strýko Arnold Pistorius. Podľa neho má obvinený atlét podporu celej rodiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies