Pistorius sa hlásil v psychiatrickom ústave

NETKY.SK • 26 Máj 2014, 12:17 • 2 min
Pistorius sa hlásil v psychiatrickom ústave

PRETÓRIA - Juhoafrický paralympionik s amputovanými dolnými končatinami Oscar Pistorius v pondelok nastúpil na prieskum duševného stavu.

slovakia

left justify in out

Na štátny psychiatrický ústav Weskoppies v Pretórii sa atlét obvinený z vraždy priateľky dostavil v čiernom sedane sprevádzanom policajným vozidlom, vstúpil bezpečnostným vchodom. Odborné vyšetrenie nariadila sudkyňa Thokozile Masipová, čím vyhovela návrhu obžaloby, ktorý vyplynul z výpovede psychiatričky Merryll Vorsterovej. Tá ako svedok obhajoby uviedla, že Pistorius trpí duševnou poruchou so zvýšeným sklonom k úzkosti, čo by mohlo vysvetliť konanie športovca zo 14. februára minulého roka, keď vo svojom dome zastrelil Reevu Steenkampovú. Vraj ju považoval za votrelca.

 

Masipová rozhodla, že Pistoriusa vyšetria ambulantne vo Weskoppies. Hlásiť sa musí každý pracovný deň o 9.00 h ráno, odísť môže o 16.00 h alebo vtedy, keď ho lekári prepustia. Jeho stav posúdia štyria odborníci. Prieskum nemôže trvať dlhšie ako 30 dní, proces, ktorý sa ťahá od 3. marca, bude pokračovať až 30. júna. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies