Pistorius sa dozvie svoj verdikt 11. septembra

NETKY.SK • 8 August 2014, 17:32 • 2 min
Pistorius sa dozvie svoj verdikt 11. septembra

PRETÓRIA - Hendikepovaný juhoafrický športovec Oscar Pistorius, ktorý čelí obvineniu z vraždy svojej priateľky Reevy Steenkampovej, sa dozvie rozsudok vo štvrtok 11. septembra.

slovakia

left justify in out

V piatok popoludní o tom informovala sudkyňa Thokozile Masipová, ktorá si vo štvrtok a v piatok vypočula záverečné reči obžaloby a aj obhajoby.

 

Oscar Pistorius 14. februára 2013 nadránom zastrelil modelku Steenkampovú cez zavreté dvere toalety svojho bytu. Odmieta oprávnenosť obvinení z úkladnej vraždy a tvrdí, že išlo o nešťastnú náhodu, keď priateľku považoval za vlamača. Súd ho 22.  februára 2013 prepustil na kauciu 1 milión randov (v prepočte 83 000 eur), zadržal mu pas, nariadil absolvovanie testov na alkohol a návykové látky, uložil mu povinnosť pravidelne byť k dispozícii úradom a zakázal mu komunikovať s obyvateľmi z blízkosti miesta činu v Pretórii. Najvyšší súd v Pretórii neskôr vyhovel odvolaniu proti podmienkam kaucie a vrátil obžalovanému pas. Pistoriusovi hrozí v prípade dokázania úkladnej vraždy trest odňatia slobody v rozpätí 15 rokov až doživotne. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona