Pistorius prišiel do Pretórie vypočuť si ortieľ za vraždu

NETKY.SK • 11 September 2014, 10:29 • 2 min
Pistorius prišiel do Pretórie vypočuť si ortieľ za vraždu

PRETÓRIA - Hendikepovaný juhoafrický športovec Oscar Pistorius pricestoval vo štvrtok do Pretórie, kde sa dozvie rozsudok vo veci obvinenia z vraždy svojej priateľky Reevy Steenkampovej.

slovakia

left justify in out

V prípade, že sudkyňa Thokozile Masipaová uzná 27-ročného paralympionika vinným, hrozí mu trest odňatia slobody 25 rokov až doživotne.

 

Oscar Pistorius 14. februára 2013 nadránom zastrelil modelku Steenkampovú cez zavreté dvere toalety svojho bytu. Odmieta oprávnenosť obvinení z úkladnej vraždy a tvrdí, že išlo o nešťastnú náhodu, keď priateľku považoval za vlamača. Súd ho 22. februára 2013 prepustil na kauciu 1 milión randov (v prepočte 83 000 eur), zadržal mu pas, nariadil absolvovanie testov na alkohol a návykové látky, uložil mu povinnosť pravidelne byť k dispozícii úradom a zakázal mu komunikovať s obyvateľmi z blízkosti miesta činu v Pretórii. Najvyšší súd v Pretórii neskôr vyhovel odvolaniu proti podmienkam kaucie a vrátil obžalovanému pas. 

 

Hlavné procesné konanie sa začalo 3. marca 2014. Na mesiac ho odročili pre odborné vyšetrenie duševného zdravia obvineného. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona