Pistorius pre trest nemôže súťažiť na paralympijských hrách

NETKY.SK • 21 Október 2014, 13:35 • 2 min
Pistorius pre trest nemôže súťažiť na paralympijských hrách

LONDÝN - Juhoafrický zdravotne hendikepovaný atlét Oscar Pistorius nemôže počas odpykávania si päťročného trestu za vraždu súťažiť na paralympijských hrách.

slovakia

left justify in out

Bežca, ktorý si vybojoval šesť paralympijských prvenstiev, odsúdili v utorok za zastrelenie priateľky Reevy Steenkampovej. Pistoriusa môžu síce prepustiť po desiatich mesiacoch, ale iba do domáceho väzenia, čo znemožňuje podľa Medzinárodného paralympijského výboru jeho štart na paralympijských hrách v Riu de Janeiro 2016. "Podľa pravidiel Pistorius nemôže pre väzenie súťažiť počas celých piatich rokoch bez ohľadu na to, kde si odpykáva trest," uvádza sa v stanovisku Medzinárodného paralympijského výboru.

 

V roku 2012 sa stal Pistorius prvým športovcom s amputáciou, ktorý súťažil v atletike na olympijských i paralympijských hrách. Medzinárodný olympijský výbor nechce komentovať možný štart 27-ročného atléta na budúcich podujatiach. Prípad však označil "za ľudskú tragédiu pre rodinu Reevy Steenkampovej a tiež pre Oscara Pistoriusa. "V tejto chvíli nemáme žiadne ďalšie komentáre," uviedol hovorca Medzinárodného olympijského výboru Mark Adams. 

 

V podobnom duchu sa vyjadrila aj atletická federácia IAAF. "Prípad Oscara Pistoriusa nebudeme teraz komentovať," píše sa v stanovisku IAAF. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies