Pistorius opäť zvracal do vedra, súd po 10 dňoch pokračuje

NETKY.SK • 7 Apríl 2014, 12:18 • 2 min
Pistorius opäť zvracal do vedra, súd po 10 dňoch pokračuje

PRETÓRIA - V pondelok po desaťdňovej prestávke pokračoval súdny proces s paralympijským atlétom Oscarom Pistoriusom, ktorý je obvinený z úkladnej vraždy svojej priateľky Reevy Steenkampovej.

slovakia

left justify in out

Juhoafrický športovec sa matke a rodine zabitej expriateľky ospravedlnil počas svojej krátkej emotívnej obhajoby.
     

"Iba som sa snažil chrániť Reevu," povedal Pistorius so stiahnutým hrdlom. Dvadsaťsedemročný hendikepovaný atlét sa priznal, že od smrti svojej priateľky nemôže pokojne spať, pravidelne ho desia nočné mory a musí užívať antidepresíva. "Bojím sa chodiť spávať. Snívajú sa mi hrozné veci týkajúce sa inkriminovaného večera. Zakaždým sa strhnem z tých hrozných obrázkov, ktoré sa mi premietajú v mozgu," dodal Pistorius.
     

Ešte pred vlastnou obhajovacou rečou sa v súdnej sieni pozvracal do pripraveného vedra v momente, keď obžaloba v grafickom forenznom svedectve popisovala detaily činu, ktorý sa udial vlani 14. februára. Informovala agentúra Reuters.
     

Ako prvá vystúpila na pondelkovom súdnom pojednávaní odborníčka na patológiu Jannie Bothaová. Tá súdu popisovala, ako niekoľko strelných rán zasiahlo telo Steenkampovej. Pistorius jej slová počúval z lavice obžalovaných s hlavou v dlaniach. Súd mal 10-dňovú "prestávku" pre chorobu jednej z asistentiek sudkyne Thokozily Masipaovej.
     

Pistorius čeliaci obvineniu z úkladnej vraždy priateľky sa bráni tvrdením, že zastrelenie 29-ročnej bývalej modelky cez zatvorené dvere bolo nešťastným omylom. Údajne si myslel, že na toalete je schovaný nebezpečný votrelec. V prípade uznania viny mu hrozí trest od 25 rokov až doživotie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies