Pistorius najskôr trafil Steenkampovú do stehna

NETKY.SK • 19 Marec 2014, 10:58 • 2 min
Pistorius najskôr trafil Steenkampovú do stehna

PRETÓRIA - Reeva Steenkampová na toalete stála, keď ju prvou ranou do pravého stehna spoza zatvorených dverí postrelil vo svojom dome jej priateľ - juhoamerický telesne hendikepovaný atlét Oscar Pistorius.

slovakia

left justify in out

Balistickú analýzu tragédie z vlaňajšieho 14. februára prezentoval v stredu na súde v Pretórii policajný špecialista Christiaan Mangena.

 

Prvé zranenie nohy podľa neho spôsobilo, že žena spadla smerom dozadu na držiak časopisov a následne ju jedna guľka z pištole kalibru 9 mm zasiahla do ruky a druhá do hlavy. Vtedy si už obeť chránila tvár oboma dlaňami. Preto smrteľná guľka prešla ľavou dlaňou a až potom lebkou. V poradí druhá rana zo štyroch minula cieľ. Mangena nedokázal presne určiť postupnosť tretej a štvrtej rany.

 

Pistorius vraj strieľal v presvedčení, že na toalete sa ukrýva votrelec. Obžaloba ho obvinila, že konal s úmyslom zabiť po tom, ako sa s obeťou pohádal. 

 

Paralympionik použil špeciálne náboje, ktoré sa po náraze trieštia a páchajú ešte väčšiu škodu ako klasická munícia. Prvou ranou Steenkampovej zlomil stehennú kosť. "Podľa môjho názoru po nej okamžite spadla. Keď sa paľba skončila, mala hlavu na toaletnej mise a spodná časť tela ležala na stojane na časopisy," povedal Mangena. Vyslovil názor, že Pistorius strieľal zo vzdialenosti najmenej 60 centimetrov a najviac troch metrov. K použitej munícii poznamenal: "Keď zasiahne cieľ, otvorí sa a vytvorí šesť ostrých črepov. Tie sa potom zarezávajú do ľudských orgánov." Smrteľný projektil sa rozpadol na dva fragmenty. Jeden opustil lepku a zaryl sa do steny. Mangena potvrdil predpoklad, že strelec stál na kýpťoch amputovaných nôh, nemal teda navlečené protézy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies