Pistorius musí zaplatiť pokutu za zamlčanie majetku

NETKY.SK • 3 Jún 2013, 12:19 • 2 min
Pistorius musí zaplatiť pokutu za zamlčanie majetku

PRETÓRIA - Juhoafrický zdravotne postihnutý atlét Oscar Pistorius, ktorý je obvinený z vraždy priateľky Reevy Steenkampovej, dostal pokutu za nezaplatené dane.

slovakia

left justify in out

Šesťnásobný paralympijský víťaz, ktorý štartoval aj na olympijských hrách 2012 v Londýne, musel počas februárového súdneho vypočúvania uviesť aj stav svojho majetku. Na jeho základe vykonali juhoafrické daňové úrady audit a prišli na to, že atlét im zamlčal v majetkovom priznaní kúpu domu v hodnote okolo 1 milióna amerických dolárov (793-tisíc eur). Za zamlčanie mu daňový úrad dal pokutu vo výške približne 105-tisíc USD (81-tisíc eur). Pred súdom vo februári Pistorius priznal, že má príjmy vo výške 631-tisíc dolárov za rok a vlastní tri nehnuteľnosti a nevyužitý pozemok.

Dvadsaťšesťročný Juhoafričan zastrelil Steenkampovú v dome v Pretórii 14. februára. Atlét sa obhajuje verziou o pomýlení si priateľky so zlodejom. Ďalšie pojednávanie naplánovali na utorok 4. júna, nemalo by však trvať dlho, keďže polícia ešte neuzavrela vyšetrovanie. Informácie zverejnil Guardian.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies