Pistorius musí predať dom, aby mal z čoho platiť súdne poplatky

NETKY.SK • 20 Marec 2014, 16:54 • 2 min
Pistorius musí predať dom, aby mal z čoho platiť súdne poplatky

JOHANNESBURG - Hendikepovaný juhoafrický atlét Oscar Pistorius predá luxusný dom v Pretórii, v ktorom zastrelil svoju priateľku Reevu Steenkampovú.

slovakia

left justify in out

Paralympionik a olympionik s amputovanými dolnými končatinami totiž nemá z čoho platiť súdne poplatky. Súdny proces, v ktorom čelí žalobe z vraždy partnerky, sa natiahol na dlhšiu dobu, než boli pôvodne plánované tri týždne.
      

"Bolo nevyhnutné, aby pán Pistorius dom v Silver Woods Country Estate v Pretórii predal a mohol tak uhradiť zvýšené poplatky za súdny proces. Od začiatku si sám platil obhajcu, no kvôli neplánovanému predĺženiu súdneho konania sa musel zbaviť svojho najhodnotnejšieho majetku," uviedol vo vyhlásení Brian Webber, právny zástupca poverený predajom domu.
      

Dvadsaťsedemročný Pistorius je obvinený z úkladnej vraždy Steenkampovej zo 14. februára minulého roku, pričom mu hrozí v prípade uznania viny trest od 25 rokov až doživotie. Ako on sám tvrdí, zastrelenie 29-ročnej bývalej modelky cez zatvorené dvere bolo nešťastným omylom, pretože si myslel, že na toalete je schovaný nebezpečný nočný lupič. Od smrti priateľky sa v luxusnom dome neukázal. "Pán Pistorius ani neuvažoval, že by v ňom dokázal ešte niekedy žiť," dodal Webber.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona