Pistorius miloval zbrane, na červený kód mu stačila práčka

NETKY.SK • 17 Marec 2014, 11:41 • 2 min
Pistorius miloval zbrane, na červený kód mu stačila práčka

PRETÓRIA - Juhoafrický telesne hendikepovaný atlét Oscar Pistorius bol doslova posadnutý zbraňami a aj zvuk automatickej práčky v dome ho dokázal uviesť do stavu "bojovej pohotovosti".

slovakia

left justify in out

Túto stránku jeho osobnosti dôverne poznal Sean Rens, manažér Medzinárodnej tréningovej akadémie strelných zbraní vo Walkerville. V pondelok vypovedal ako svedok v procese okolo tragédie z valentínskej noci 14. februára 2013, keď Pistorius zastrelil na toalete svojho domu priateľku Reevu Steenkampovú. Paralympionik sa bráni tvrdením, že si ju pomýlil s votrelcom, prokuratúra trvá na tom, že konal úmyselne po hádke s modelkou.

 

Rens sa stretol s Pistoriusom v roku 2012 na strelnici. Pistorius ho požiadal o sprostredkovanie revolvera a chcel si zaobstarať aj ďalšie zbrane. V jednom rozhovore sa mu zdôveril, že raz prehľadal s pištoľou v ruke celý byt, pretože začul podozrivý zvuk. "Vraj sa prepol do bojovej pohotovosti, voláme to červený kód. Keď pátral po zdroji hluku, prišiel na to, že je to práčka alebo niečo podobné," povedal Rens. Pistorius podľa neho doslova "miloval zbrane, bol nimi nadšený". 


Proces s Pistoriusom sa v Pretórii začal 3. marca. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies