Pistorius mal s priateľkou nezhody, bol do nej blázon

NETKY.SK • 8 Apríl 2014, 14:35 • 2 min
Pistorius mal s priateľkou nezhody, bol do nej blázon

PRETÓRIA - Milenecký vzťah medzi hendikepovaným juhoafrickým atlétom Oscarom Pistoriusom a Reevou Steenkampovou nebol bez problémov, ale vždy ich dokázali vyriešiť, boli do seba zaľúbení a plánovali spoločnú budúcnosť.

slovakia

left justify in out

Paralympionik obžalovaný z úmyselnej vraždy svojej priateľky to povedal v utorok vo svojej výpovedi na súde v Pretórii. Keď začali spolu chodiť, bol vraj Pistorius pobláznený do 29-ročnej modelky. "Možno viac ako ona do mňa," uviedol a obhajoba na potvrdenie jeho slov predložila súdu dlhý záznam textových správ, ktoré si pár vymenil krátko pred tragédiou z vlaňajšieho Valentína. Prokurátor tvrdí, že Pistorius žiarlil a zastrelil priateľku úmyselne po hádke. Obžalovaný trvá na verzii o votrelcovi, cez zatvorené dvere na toalete svojho domu vraj strieľal v presvedčení, že sa za nimi skrýva zlodej.

 

Športovec s amputovanými dolnými končatinami priznal, že deň pred osudnou nocou mali nezhodu, možno reagoval príliš podráždene a žiarlivo. "Chcem sa s tebou porozprávať. Vyriešiť to. Je mi ľúto všetkých tých vecí, čo som natáral bez rozmyslu," odcitoval esemesku, ktorú poslal Steenkampovej. 

 

Pistorius priblížil, ako sa s Reevou zoznámili, poprel, že by s ňou podvádzal predchádzajúcu priateľku, ktorú ako svedkyňu predvolala obžaloba. Ten vzťah vraj ukončil skôr. 

 

Následne podrobne popísal, čo sa stalo 14. februára 2013 v skorých ranných hodinách. K myšlienke o cudzej osobe v dome ho priviedol zvuk otvoreného okna na kúpeľni. "V tom momente sa všetko zmenilo," povedal. Obhajca Barry Roux ho vyzval, aby sa postavil pred dvere, ktoré preniesli z miesta činu do súdnej siene. Pistorius si sňal protézy a na kýpťoch zaujal pozíciu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies