Pistorius má ďalší problém, suseda jasne počula ženský krik

NETKY.SK • 24 Marec 2014, 11:53 • 2 min
Pistorius má ďalší problém, suseda jasne počula ženský krik

PRETÓRIA - Najnovšie svedectvo v súdnom procese s Oscarom Pistoriusom by mohlo hendikepovamému juhoafrickému atlétovi výrazne priťažiť.

slovakia

left justify in out

V pondelok na Najvyššom súde v Pretórii vypovedala suseda bežca s amputovanými nohami, ktorá v osudnú noc počula v Pistoriusovom dome okrem streľby aj mužské a ženské výkriky. Dvadsaťsedemročný paralympionik i olympionik čeliaci obvineniu z úkladnej vraždy priateľky Reevy Steenkampovej pritom tvrdí, že zastrelenie 29-ročnej bývalej modelky cez zatvorené dvere bolo nešťastným omylom. Údajne si myslel, že na toalete je schovaný nebezpečný votrelec.
      

Súdny proces s paralympijskou atletickou hviezdou vstupuje do štvrtého týždňa. Pondelňajšie svedectvo susedy Anette Stippovej sa zhoduje s výpoveďami predošlých svedkov, ktorí počuli vlani na Valentína v čase streľby kričanie ženy. Obhajoba tvrdí, že krik pochádzal od samotného Pistoriusa krátko po tom, čo zistil, že zastrelil partnerku. Stippová je však presvedčená, že okolo tretej hodiny rannej počula vystrašené ženské výkriky. "A krik v tej istej tónine pokračoval," uviedla svedkyňa.
      

Suseda následne vyšla na balkón a sledovala z neho rozsvietené domy za bránou pozemku, na ktorom bývala jej rodina ako i Pistorius. Svojmu manželovi, ktorý vypovedal na súde už dávnejšie, vtedy spomenula, že výkriky jej naznačovali, akoby sa v dome naproti práve udiala rodinná vražda. "Určite som dlhší čas počula ženský krik. Rozhodne som zaregistrovala dva rôzne hlasy," povedala Stippová, ktorá následne počula druhú streľbu a potom krik prestal.
      

Pistoriusovi hrozí v prípade uznania viny trest od 25 rokov až doživotie. Informácie priniesla agentúra Reuters.
      



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies