Pištoľníka Arenasa neodradil Iverson, chce do NBA

NETKY.SK • 13 December 2013, 15:33 • 2 min
Pištoľníka Arenasa neodradil Iverson, chce do NBA

NEW YORK - Nedávne márne úsilie Allena Iversona o návrat na scénu basketbalovej NBA, ktoré vyústilo do ukončenia kariéry jednej z niekdajších najväčších hviezd tejto súťaže, neodrádza v rovnakej snahe iného vyslúžilca spod košov Gilberta Arenasa.

slovakia

left justify in out

Tridsaťjedenročný problémový rozohrávač plánuje comeback ešte v tomto ročníku, keďže viaceré tímy majú z rozličných príčin ťažkosti s hráčmi práve na jeho pozícii.

"S Derrickom Rosom vyradeným do konca sezóny by sa Chicagu hodilo trocha viac palebnej sily. Alebo možno Lakers, veď Steve Nash je zranený. Myslím si, že by som si vybojoval miesto v kádri, keďže som sa s tímom pripravoval než odštartoval tréningový kemp. Pred sezónou som volal aj novému trénerovi Brooklynu Jasonovi Kiddovi s jasným odkazom: 'Pozri, mám pocit, že môžem byť lepší ako niektorí hráči, ktorých tam máš'. Ale už mali plný stav. Podľa mňa by som však bol pre Nets skvelou voľbou z lavičky," rekapituloval situáciu na trhu Arenas pre Bleacher Report.

Rodák z floridskej Tampy, pre netradičné číslo na drese známy z minulosti najmä ako "Agent 0", sa na konci roka 2009 neslávne zapísal do povedomia fanúšikov, keď doniesol do šatne revolvery, aby si takýmto spôsobom vyrovnal dlhy z hazardnej kartovej hry s vtedajším washingtonským spoluhráčom Javarisom Crittentonom. Prokurátor navrhoval pre trojnásobného účastníka Zápasu hviezd trojmesačný nepodmienečný trest, Arenas si však nakoniec odpykal iba 30-dňové domáce "väzenie". V júni tohto roka sa znova ocitol v rukách polície a opäť to mal na svedomí jeho neslávne známy koníček - nedovolené ozbrojovanie. Kalifornská hliadka v Los Angeles ho spacifikovala, keď v noci uháňal vo forde nepovolenou rýchlosťou bez vodičského preukazu. Muži zákona našli v jeho pickupe taký rozsiahly kontraband, že na miesto privolali losangeleskú pyrotechnickú jednotku.

Arenas odohral za Golden State, Washington, Orlando a Memphis dovedna 552 stretnutí v základnej časti NBA a 31 v play-off. Naposledy si v závere sezóny 2011/2012 obliekol dres Memphisu. Má kariérny priemer 20,7 bodu na zápas.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies