Pištoliari Kopp a Tužinský sú už doma z OH

NETKY.SK • 15 August 2016, 14:57 • 2 min
Pištoliari Kopp a Tužinský sú už doma z OH

BRATISLAVA - Po nedeľňajšom prílete vodných slalomárov sa v pondelok vrátila domov aj dvojica pištoliarov, ktorá reprezentovala Slovensko na Hrách XXXI. olympiády v brazílskom Riu de Janeiro. Pavol Kopp a Juraj Tužinský si na strelnici v Deodore počínali úspešne, každý z nich premenil jeden zo svojich dvoch štartov na finálovú účasť. Obaja Slováci hodnotili dosiahnuté výsledky pri neformálnom stretnutí s novinármi na petržalskej strane Dunaja pozitívne napriek tomu, že si v niektorých momentoch trúfali aj na lepšie umiestnenia.

slovakia

left justify in out

"S odstupom času ma posledné dva výstrely mrzia, mohlo to byť namiesto siedmeho aspoň šieste miesto. Finále je lotéria, vlani mi to na európskych hrách v Baku vyšlo veľmi dobre a mám odtiaľ medailu. Raz je to lepšie, inokedy horšie, určite však nemôžem povedať, že by som bol nespokojný," prezradil Pavol Kopp, ktorý po nezdare vo vzduchovke v podobe 38. miesta zabral v ľubovoľnej pištoli, keď sa vďaka kvalifikačnému výkonu 556 bodov druhýkrát v kariére prebojoval do olympijského finále. V ňom sa napokon musel uspokojiť so 7. pozíciou (91,4), hoci dva výstrely pred vyradením zo súťaže figuroval na sľubnom štvrtom stupienku.

 

"Tri dni po skončení nášho programu boli voľnejšie, trochu sme si obzreli mesto, oddychoval som na izbe a tešil som sa domov," doplnil 37-ročný člen ŠCP Bratislava. Kopp si chcel naživo pozrieť výkony ostatných slovenských olympionikov v Riu, no napokon sa mu nepodarilo zohnať vstupenky. "Aspoň som si mohol pozrieť pamiatky, napríklad slávnu sochu Krista," povedal s úsmevom.


Obaja športovci priznali, že ich let domov vyčerpal. "Bol hrozný. Problémy s prevozom našich zbraní máme vždy, ale tentokrát bol nejaký pri každom prestupe, dokonca nám ich nechceli dať ani teraz na letisku vo Viedni," posťažoval sa Kopp, ktorý sa najviac teší na stretnutie so svojou dcérou. Dovolenkové plány nemá, rád by si užil relax pri vode. Ako vášnivý poľovník určite nevynechá ani výlety do prírody.


"Ja som, našťastie, takmer celú cestu prespal, lietanie neznášam. Pri odchode sme mali určité komplikácie. V Ríme sme behali po celom letisku a hľadali pištole, do lietadla sme nastupovali ako poslední, ale stihli sme to," opísal návrat domov Tužinský, ktorý postúpil medzi najlepšiu osmičku vo vzduchovej pištoli 60 a napokon obsadil konečnú 4. priečku, pričom pri vyradení zaostával len o dve desatiny za bronzovou pozíciou. V ľubovoľnej pištoli 60 sa mu už darilo podstatne menej, spomedzi 41 súťažiacich skončil na 33. mieste.

 

"Pocity bezprostredne po pretekoch boli zlé, keďže mi tesne ušla medaila. S odstupom času si štvrté miesto vážim, je to naozaj veľký úspech, najväčší v mojom živote," vyhlásil 31-ročný reprezentant. Atmosféra v Riu bola podľa Tužinského výborná. "Je to športový sviatok, ktorý sa koná len raz za štyri roky, človek si to musí vychutnať," dodal. Počas voľných dní v dejisku olympiády veľa aktivít nestihol, ale našiel si čas na podporenie svojho kolegu z VŠC Dukla Banská Bystrica, 19-ročného vodnoslalomára Jakuba Grigara súťažiaceho v kategórii K1.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies