Písomnú maturitu absolvuje v náhradnom termíne 130 žiakov

NETKY.SK • 13 Apríl 2015, 15:10 • 2 min
Písomnú maturitu absolvuje v náhradnom termíne 130 žiakov

RATISLAVA - Celkovo 130 žiakov z 90 stredných škôl čaká nasledujúce dni písomná maturitná skúška v náhradnom termíne.

slovakia

left justify in out

Maturita sa uskutoční na 20 vybraných školách vo všetkých krajoch zo slovenského jazyka a literatúry, z cudzích jazykov, z maďarského jazyka a literatúry a matematiky. Informovala o tom hovorkyňa ministerstva školstva Beáta Dupaľová Ksenzsighová.

 

V utorok 14. apríla bude 104 maturantov písať slohovú prácu a test zo slovenčiny. V stredu 15. apríla čakajú maturantov cudzie jazyky, pričom najviac maturantov sa prihlásilo na anglický jazyk. Z úrovne B1 bude maturovať 51 žiakov a na úrovni B2 ich bude 34. Naopak, iba jeden maturant bude písať slohovú prácu a externý test z ruského jazyka na úrovni B2. Náhradný termín sa uzavrie vo štvrtok 16. apríla, keď je naplánovaný maďarský jazyk a literatúra spolu s matematikou. 


Testy v náhradnom termíne sú iné ako v riadnom. Test je určený len pre tých žiakov, ktorí z vážnych dôvodov nemohli písomne maturovať v riadnom termíne. V tomto roku náhradný termín absolvuje z troch predmetov sedem žiakov, dva predmety si bude nahrádzať 80 žiakov a iba jeden predmet nahrádzaných maturít čaká 43 žiakov. Najvyšší počet maturantov v náhradnom termíne majú v Bratislavskom kraji, kde bude robiť skúšky 41 žiakov. Najmenej maturantov, celkovo päť, bude v Nitrianskom kraji. 

 

Elektronická časť a písomná forma internej časti maturitných skúšok sa v riadnom termíne uskutočnili od 17. do 20. marca. Opravný termín určí ministerstvo školstva, predbežný termín je však 3. až 8. septembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies