Pirlo znova hráčom sezóny, Hamšík chýba v jedenástke

NETKY.SK • 28 Január 2014, 08:45 • 2 min
Pirlo znova hráčom sezóny, Hamšík chýba v jedenástke

RÍM - Druhú sezónu za sebou nebolo v talianskej futbalovej Serie A lepšieho hráča ako Andreu Pirla. Nestarnúci špílmacher Juventusu Turín si cenu prevzal na pondelňajšom Gran Gala del Calcio, ktorú každoročne organizuje Asociácia talianskych futbalistov (ACI).

slovakia

left justify in out

"Veľmi si ju vážim, pretože za mňa hlasovali moji futbaloví kolegovia. Je to príjemný pocit, keď vás vyberú tí, čo sa živia rovnako ako vy. Oni najlepšie vedia, čo sa deje na ihrisku," uviedol 34-ročný stredopoliar úradujúceho talianskeho šampióna. 

Pirlo sa dostal aj do elitnej jedenástky - s klubovými spoluhráčmi Andreou Barzaglim, Giorgiom Chiellinim a Arturom Vidalom. V kategórii brankárov skončil jeho tímový kolega Gianluigi Buffon druhý za gólmanom Interu Miláno Samirom Handanovičom. Bodoval aj kouč "starej dámy" Antonio Conte. Vyhlásili ho za najlepšieho trénera sezóny 2012/13 a povedal: "Ďakujem všetkým hráčom, ktorých som mal tú česť viesť uplynulé tri roky. Mali sme dlhodobý projekt, ale výsledok sa dostavil skôr, ako sme čakali. Získali sme titul v prvej sezóne a potom v druhej a chceme aj tretie scudetto za sebou. Máme tiež plány smerom k Európe. Potrebujeme viac trpezlivosti, postupne naberáme na sile a nechýbajú nám smelé vízie." 

Najlepším rozhodcom sa stal Nicola Rizzoli, ktorý v máji pískal finále Ligy majstrov medzi Bayernom Mníchov a Borussiou Dortmund. 

Do najlepšej jedenástky Serie A 2012/13 sa nezmestil slovenský stredopoliar SSC Neapol Marek Hamšík, jeho klub má zastúpenie v Christianovi Maggiovi a Edinsonovi Cavanim, ktorý po sezóne prestúpil do Paríža St. Germain. 

Najlepšia jedenástka Serie A 2012/13 (rozostavenie 4-3-3): 
Samir Handanovič (Inter Miláno) - Christian Maggio (SSC Neapol), Andrea Barzagli, Giorgio Chiellini (obaja Juventus Turín), Mattia De Sciglio (AC Miláno) - Arturo Vidal, Andrea Pirlo (obaja Juventus Turín), Borja Valero (Fiorentina) - Edinson Cavani (SSC Neapol), Antonio Di Natale (Udinese), Mario Balotelli (AC Miláno). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona