Pirlo najlepším hráčom uplynulej sezóny Serie A

NETKY.SK • 16 December 2014, 08:15 • 2 min
Pirlo najlepším hráčom uplynulej sezóny Serie A

MILÁNO - Špílmacher Juventusu Turín Andrea Pirlo sa stal najlepším hráčom futbalovej Serie A v uplynulej sezóne 2013/2014.

slovakia

left justify in out

Tridsaťpäťročný záložník dominoval v hlasovaní hráčov, trénerov a futbalových novinárov v Taliansku. V tíme roka bolo až sedem hráčov majstrovského Juventusu Turín vrátane ďalšieho veterána, brankára Gianluigiho Buffona. Ďalšiu ocenenú päticu z Juventusu tvorili Kwadwo Asamoah, Andrea Barzagli, Paul Pogba, Arturo Vidal a Carlos Tévez. Do čísla jedenásť ich doplnila dvojica, ktorá v lanskej sezóne hrávala za FC Turín - Ciro Immobile a Matteo Darmian, ďalej Neapolčan Gonzalo Higuaín a Mehdi Benatia z AS Rím.

 

Trénerom roka sa stal Antonio Conte z Juventusu Turín, ktorý v lete opustil turínsky klub a stal sa kormidelníkom talianskej futbalovej reprezentácie. Za najlepšieho hráča Serie B zvolili obrancu Empoli Danieleho Ruganiho. Laureátov ankety slávnostne vyhlásili v pondelok večer v Miláne. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies