Pirlo excelentne oslávil stý zápas v reprezentácii

NETKY.SK • 17 Jún 2013, 12:00 • 2 min
Pirlo excelentne oslávil stý zápas v reprezentácii

RIO DE JANEIRO - Taliansky futbalový stredopoliar Andrea Pirlo vynikajúcim spôsobom oslávil svoj stý zápas v reprezentačnom drese.

slovakia

left justify in out

Tridsaťštyriročný záložník Juventusu Turín prispel krásnym gólom z priameho kopu v nedeľňajšom stretnutí na Pohári konfederácií FIFA k víťazstvu "azúrovej squadry" nad Mexikom 2:1. Pirlo skóroval na svetoznámej Maracane technickou strelou do pravého horného rohu a po vyrovnaní Javiera Hernándeza z pokutového kopu zariadil tri body pre európske mužstvo kontroverzný kanonier Mario Balotelli. Útočník s ghanskými koreňmi nezaprel svoju povahu a pri oslave presného zásahu si vyzliekol dres, za čo ho hlavný arbiter potrestal žltou kartou.

"Mario musí prestať s týmto zlozvykom," hneval sa tréner Talianov Cesare Prandelli. "Jeho hlúpe a zbytočné napomenutia žltou kartou na takomto dôležitom turnaji sú zlé pre celý tím," soptil Prandelli. Jeho 22-ročný zverenec Balotelli sa negatívne predviedol aj v nedávnom kvalifikačnom meraní síl v Česku (0:0), keď po červenej karte putoval predčasne z trávnika. 

"Squadra azzurra" sa najbližšie predstaví na Pohári konfederácií v stredu 19. júna o 24.00 h SEČ v Recife proti Japonsku, na Mexiko čaká o tri hodiny skôr vo Fortaleze domáca Brazília. Taliansko začalo turnaj úspešne a na konte má tri body takisto ako juhoamerický spolufavorit na postup zo skupiny, ktorý zdolal už v sobotu ázijského zástupcu jednoznačne 3:0. "S Mexikom to bol veľmi taktický zápas, ale my sme podstatnú časť jasne dominovali na ihrisku. Mexičania sa snažili o rýchle protiútoky, my sme ich však umne zneškodňovali. Tak sme si to predstavovali aj pred stretnutím a som rád, že sme splnili taktiku. Taliansko sa ukázalo ako veľmi solídny tím," opísal nedeľňajší súboj kouč Prandelli a pridal aj prognózu smerom k ďalšiemu vystúpeniu svojich zverencov na turnaji: "Kormidelník Japoncov Zaccheroni nás pozná veľmi dobre. Mne je zase dobre známa jeho taktická vyspelosť. Myslím si, že pre tieto dôvody sa musíme mať na pozore."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies