Pirelli žiada viac testov pred budúcou sezónou

NETKY.SK • 21 Október 2013, 16:51 • 2 min
Pirelli žiada viac testov pred budúcou sezónou

MILÁNO - Výhradný dodávateľ pneumatík pre motoristickú formulu 1 Pirelli požaduje viac testov pred budúcoročnou sezónou poznačenou zásadnými zmenami pravidiel. Tento ročník kráľovnej motoršportu poznačili rôzne problémy s gumami, najvýraznejšie nastali počas Veľkej ceny Veľkej Británie, kde explodovali pneumatiky trom rôznym jazdcom. Po tomto podujatí pristúpilo Pirelli k zmene a vrátilo do obehu gumy z roku 2012.

slovakia

left justify in out

Talianska spoločnosť so sídlom v Miláne má pre budúci mesiac k dispozícii monopost McLaren spred dvoch rokov. "S určitosťou potrebujeme uskutočniť testy a oveľa viac sa musíme pozrieť na jednotlivé zmesi. Chceme trochu zmeniť filozofiu. Tohtoročné zmesi boli v niektorých prípadoch možno až príliš agresívne. Potrebujeme vylepšiť mechanickú pevnosť a znížiť drvenie. Navyše keď dôjde k zmene pohonných agregátov," povedal pre autosport.com šéf Pirelli pre motoršport Paul Hembery.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona