Pirelli od 16. júna zastavuje výrobu vo Venezuele na neurčito

NETKY.SK • 7 Jún 2017, 18:07 • 2 min
Pirelli od 16. júna zastavuje výrobu vo Venezuele na neurčito

CARACAS - Taliansky výrobca pneumatík Pirelli dnes oznámil, že zastaví výrobu vo Venezuele na neurčito. Dôvodom je nedostatok vstupných surovín. Pirelli je tak ďalšia zahraničná firma, ktorá je nútená zastaviť produkciu vo Venezuele v dôsledku vážnej hospodárskej krízy.

slovakia

left justify in out

Vedenie firmy uviedlo, že po 26 rokoch podnikania vo Venezuele zastaví od 16. júna výrobu v továrni v meste Guacara v štáte Carabobo. Toto rozhodnutie prichádza len mesiac po tom, ako americký automobilový koncern General Motors oznámil, že odchádza z Venezuely.

 

Spoločnosť Pirelli vo svojom vyhlásení dodala, že urobí všetko, čo je v jej silách, aby pokračovala v dodávkach pneumatík do krajiny.

 

Venezuelská divízia talianskeho výrobcu pneumatík už raz zastavila produkciu, ale len na dva týždne v januári. Teraz ju však zastavuje na neurčito.

 

Začiatkom tohto týždňa aj koncern Colgate-Palmolive vyhlásil, že už nebude vo Venezuele vyrábať čistiace prostriedky, tiež pre nedostatok surovín. A letecká spoločnosť United Airlines tento týždeň upozornila, že od 1. júla prestane premávať na linke z Houstonu do Caracasu pre nedostatočný záujem.

 

Venezuelská vláda pripisuje vinu za hlbokú krízu v krajine "ekonomickej vojne", ktorú proti nej vedú "americkí imperialisti a venezuelskí oligarchovia". Kritici však tvrdia, že zúfalý stav ekonomiky je dôsledkom 18 rokov zlého hospodárenia socialistických vlád prezidentov Huga Cháveza a Nicolása Madura.

 

V krajine bohatej na ropu sa pritom takmer každý deň konajú protivládne protesty, ktoré ešte viac zvyšujú napätie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies