Piráti uniesli šesť námorníkov

NETKY.SK • 5 Január 2019, 07:31 • 2 min
Piráti uniesli šesť námorníkov

MOSKVA - Šesť námorníkov uniesli neznámi piráti, ktorí zaútočili na loď s ruskou posádkou pri pobreží západoafrickej krajiny Benin. Informovala o tom v piatok stanica Slobodná Európa.

slovakia

left justify in out

Útok vykonala skupina siedmich až deviatich ozbrojencov, ktorí sa v utorok v noci miestneho času dostali na palubu lode MSC Mandy plaviacej sa pod vlajkou Panamy. Piráti plienili loď dve hodiny, následne plavidlo opustili a zobrali so sebou šesť námorníkov.

 

V radoch posádky plavidla sa nachádzalo 23 ruských občanov a jeden Ukrajinec. Podľa ruského veľvyslanectva v Benine sa na palube plavidla nachádzalo celkovo 26 osôb - 20 Rusov, štyria Ukrajinci a dvaja Gruzínci.

 

obrazok

 

Medzi unesenými sú kapitán, hlavný kuchár a loďmajster, ako aj ďalší člen posádky. Ďalší členovia kapely zostali na palube bez zranení.

 

Útok sa zrejme odohral približne v noci na 2. januára. Po útoku sa napadnutá loď vydala rýchlym tempom do prístavu Cotonou, veľkého mesta na juhu beninského pobrežia.

 

obrazok

 

Predmetná oblasť pri pobreží Beninu je považovaná za vysoko rizikovú. Len vlani tu zaznamenali päť údajne pirátskych útokov a viac než 20 neďaleko Nigérie. Ruskí diplomati v Benine aj v Nigérii sa usilujú o prepustenie zadržiavaných námorníkov. Konkrétne mená však nevyslovili.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies