Piráti prepustili piatich Poliakov a Rusov

NETKY.SK • 14 Máj 2013, 14:13 • 2 min
Piráti prepustili piatich Poliakov a Rusov

ABUJA - Piráti prepustili piatich Poliakov a Rusov, ktorých uniesli minulý mesiac z nákladnej lode pri pobreží Nigérie. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Rukojemníkov uniesli pri útoku na kontajnerovú loď MV City of Xiamen, plaviacu sa pod vlajkou Antiguy a Barbudy, ku ktorému došlo večer 25. apríla 160 kilometrov od pobrežia Nigérie. Podľa Medzinárodného námorného úradu zaútočilo na plavidlo 14 ťažko ozbrojených pirátov a podarilo sa im preniknúť do bezpečnostnej miestnosti, ktorá má chrániť posádku v prípade útoku.

Nemecká prevádzkujúca spoločnosť Sunship Schiffahrtskontor KG oznámila, že členovia posádky sú napriek ťažkým podmienkam zadržiavania v dobrom zdravotnom stave. Medzičasom sa už vrátili do svojich krajín a k svojim rodinám. Firma neuviedla, či bolo zaplatené výkupné.

Námorné hliadky a prítomnosť ozbrojených strážcov na obchodných lodiach prispeli k obmedzeniu pirátskych útokov v moriach pri Somálsku. V Guinejskom zálive, dôležitom regióne pre vývoz ropy, kakaa a kovov, však vojenské protipirátske misie neprebiehajú a piráti tam svoje aktivity vystupňovali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona