Piráti Chomutov - Slovan Bratislava 5:6 sn v European Trophy

NETKY.SK • 1 August 2012, 07:15 • 2 min
Piráti Chomutov - Slovan Bratislava 5:6 sn v European Trophy

Piráti Chomutov - Slovan Bratislava 5 6 sn v European Trophy - Hokej Hokejisti Slovana Bratislava vstúpili do turnaja European Trophy 2012/13 víťazstvom, keď v utorok zdolali českého extraligistu Piráti Chomutov na jeho ľade 6 5 po samostatných nájazdoch.

slovakia

left justify in out

img

Hokejisti Slovana Bratislava vstúpili do turnaja European Trophy 2012/13 víťazstvom, keď v utorok zdolali českého extraligistu Piráti Chomutov na jeho ľade 6:5 po samostatných nájazdoch. Triumf nováčika Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) zariadil v rozstrele útočník Peter Ölvecký, ktorý v prospech "belasých" rozhodol aj prvý prípravný zápas so SKA Petrohrad. 
      Slovan sa najbližšie v rámci European Trophy predstaví 10. augusta na domácom ľade, kde privíta rakúsky klub UPC Viedeň Capitals. Zverenci trénera Rostislava Čadu si ešte predtým (3. augusta) v Slovnaft Arene zmerajú sily s ďalším účastníkom KHL Spartakom Moskva.

      European Trophy - Južná divízia:
      Piráti Chomutov - Slovan Bratislava 5:6 sn (1:2, 0:1, 4:2 - 0:0, 0:1)
      Góly: 3. Hruška (ZÁLEŠÁK), 49. Palin (Hřebejk, Kraft), 50. Hrabák (Ondřej), 51. Procházka (Hruška), 54. Palin (Pulpán) - 10. Bližňák (Miklík, Švarný), 15. Bakoš (Lipiansky), 33. Vondrka (Boumedienne), 42. Preisinger (Dravecký, Ďatelinka), 53. Šťastný (Ölvecký), rozhodujúci sn: Ölvecký.
      Zostava Slovana: Konrád - Tabaček, Boumedienne, Printz, Ďatelinka, Štajnoch, Švarný, Mihálik - Miklík, Bližňák, Vondrka - Dravecký, Kytnár, Bartánus - Kukumberg, Lipiansky, Bakoš - Daňo, Šťastný, Ölvecký

      Domáci sa rýchlo ujali vedenia, keď vylúčenie Printza potrestal po Zálešákovej asistencii Hruška - 1:0. Slovan vyrovnal v polovici úvodného dejstva, keď Řehořa v bránke Pirátov prekonal po rýchlom brejku Bližňák - 1:1. Hostia otočili skóre v 15. minúte zásluhou Bakoša, ktorý šikovne zakončil spoza bránky - 1:2.
      Na začiatku druhého dejstva mali na hokejkách vyrovnanie Zálešák i Hruška, no Konrád podržal svoj tím. V polovici duelu hral Slovan presilovku o dvoch hráčov, tá však zostala nevyužitá, keď najväčšiu šancu spálil Miklík. V 33. minúte vystriedal Řehořa slovenský gólman Matúš Kostúr, ktorý inkasoval už po 20 sekundách pobytu na ľade z hokejky Vondrku - 1:3.
      "Belasým" vyšiel vstup do záverečného dejstva, keď už po 69 sekundách skóroval Preisinger - 1:4. Dovtedy jasný zápas sa zamotal v rozpätí 49. až 51. minúty, keď Chomutov troma gólmi vyrovnal na 4:4. Hosťom vrátil vedenie v 53. minúte Šťastný, no o minútu na to vyrovnal v presilovke Palin - 5:5. V riadnom hracom čase ani predĺžení gól nepadol a na rad tak prišli samostatné nájazdy. V nich zariadili triumf Slovana premenenými pokusmi Ölvecký a Dravecký.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies