Piqué si znovu oblečie reprezentačný dres, nebude to však dres Španielska

NETKY.SK • 21 Marec 2019, 14:24 • 2 min
Piqué si znovu oblečie reprezentačný dres, nebude to však dres Španielska

GIRONA - Odchovanec španielskeho FC Barcelona Gerard Piqué síce po MS 2018 v Rusku ukončil reprezentačnú kariéru, no národný dres si na seba čoskoro oblečie znovu.

slovakia

left justify in out

Nebude to však dres Španielska. Skúsený 32-ročný obranca nastúpi 25. marca za Katalánsko v prípravnom zápase proti Venezuele. Hoci Katalánsko nie je samostatný štát a ani člen Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) či Európskej futbalovej únie (UEFA), môže odohrať prípravné stretnutia, do ktorých sa chce zapojiť aj rodák z Barcelony Piqué. Tento krok zaskočil verejnosť a prekvapenie netajil ani jeho klubový spoluhráč Jordi Alba, ktorý je tiež rodeným Kataláncom, ale stále reprezentuje Španielsko.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cuando ves que te tienen ganas...

Príspevok, ktorý zdieľa Gerard Piqué (@3gerardpique),

 


"Som si istý, že Gerard má svoje dôvody na tento krok. Nerozprával som sa s ním o tom podrobne. Iba viem, že kariéru za Španielsko ukončil a teraz chce reprezentovať Katalánsko. Hrá iba jeden zápas za rok a chce to využiť," povedal Alba na adresu Piquého, ktorý sa viackrát verejne vyslovil za samostatnosť Katalánska. Citoval ho web denníka Marca.

Do zápasu, ktorý sa odohrá v Girone na Estadi Montilivi, zasiahnu viaceré veľké hviezdy. Katalánsky dres si okrem Piquého na seba oblečie aj majster sveta z roku 2010 a dvojnásobný európsky šampión (2008, 2012) Xavi Hernández. Na stretnutie sú podľa webu football-espana.net nominovaní aj hráči ako Marc Bartra, Aleix Vidal či Bojan Krkič.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona