Špiónku Chapmanovú vyhostenú z USA si najala ruská banka

NETKY.SK • 12 Október 2010, 07:09 • 2 min
Špiónku Chapmanovú vyhostenú z USA si najala ruská banka

Špiónku Chapmanovú vyhostenú z USA si najala ruská banka

slovakia

left justify in out

img

Ruská banka FondServisBank dnes oznámila, že si najala špiónku Annu Chapmanovú, aby jej pomohla s inováciami v oblasti informačných technológií.
      Oznámenie má vysvetliť, prečo sa Chapmanová minulý týždeň náhle zjavila na kozmodróme Bajkonur pred štartom rakety s rusko-americkou posádkou k Medzinárodnej vesmírnej stanici. FondServisBank spolupracuje s vesmírnymi agentúrami, informovala tlačová agentúra Associated Press (AP).
      Chapmanová sa stala najznámejšou z desiatich odhalených ruských špiónov, ktorých v lete vyhostili z USA. Fotografie, ktoré červenovláska zverejňovala na sociálnych sieťach, zaplnili svetové médiá a internet a zabezpečili jej štatút celebrity. Sama sa verejnej pozornosti od návratu do Ruska vyhýbala, preto sa jej návšteva kozmodrómu postarala o rozruch. V USA ju obvinili, že pri špionážnej práci využívala svoje technologické zručnosti.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies