Pinturault triumfoval v obrovskom slalome v Juzawe, Žampa 29.

NETKY.SK • 13 Február 2016, 08:59 • 2 min
Pinturault triumfoval v obrovskom slalome v Juzawe, Žampa 29.

JUZAWA NAEBA - Francúzsky lyžiar Alexis Pinturault vyhral sobotňajší obrovský slalom Svetového pohára v japonskom stredisku Juzawa Naeba a slávil tak druhé víťazstvo v sezóne po triumfe v alpskej kombinácii v Kitzbüheli.

slovakia

left justify in out

Na druhú priečku odsunul o 51 stotín sekundy krajana Mathieua Favreho, na pódiu ich doplnil Talian Massimiliano Blardone (+0,67 s). Slovenský reprezentant Adam Žampa získal dva body za 29. miesto (+4,02), jeho brat Andreas sa do 2. kola nekvalifikoval.

 

Pinturault, ktorý figuroval po 1. kole na druhom mieste, predviedol dravú druhú jazdu, ktorá mu vyniesla prvenstvo, už 11. v kariére v prestížnom seriáli. Naopak líder po 1. kole Nemec Fritz Dopfer nezvládol tlak a spadol na siedmu priečku. Obhajca veľkého glóbusu Marcel Hirscher skončil šiesty (+1,31) a upevnil si vedúce postavenie v SP, na druhého Nóra Henrika Kristoffersena má náskok 124 bodov. Rakúšan vedie aj priebežnú klasifikáciu v "obráku".

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies