Pink po prvý raz dobyla americký albumový rebríček Billboard 200

NETKY.SK • 27 September 2012, 11:47 • 2 min
Pink po prvý raz dobyla americký albumový rebríček Billboard 200

Pink po prvý raz dobyla americký albumový rebríček Billboard 200 - Celebrity Speváčka Pink sa po prvý raz vo svojej kariére dostala na čelo amerického albumového rebríčka Billboard 200. Podarilo sa jej to s novou štúdiovkou The Truth About Love (2012), z

slovakia

left justify in out

img

Speváčka Pink sa po prvý raz vo svojej kariére dostala na čelo amerického albumového rebríčka Billboard 200. Podarilo sa jej to s novou štúdiovkou The Truth About Love (2012), z ktorej počas prvého týždňa predala v USA 280-tisíc kópií. Ide o tretí najlepší tohtoročný debut, keď lepšie čísla dosiahli len Justin Bieber s albumom Believe (374 000) a Madonna so štúdiovkou MDNA (359 000). Prvým singlom z nahrávky The Truth About Love je skladba Blow Me (One Last Kiss), tým druhým pieseň Try. Pink novinky predstaví na svetovom koncertnom turné, v rámci ktorého zavíta na budúci rok aj do Viedne (9. mája, Stadthalle) a Prahy (20. mája, O2 arena).

Na druhej priečke v rebríčku debutuje kompilácia Cruel Summer (2012) labelu G.O.O.D. Music, na čele ktorého je rapper Kanye West. Ten založil G.O.O.D. Music (akronym pre Getting Out Our Dreams, pozn. SITA) v roku 2004, pričom ako prvých k labelu upísal speváka Johna Legenda a rappera Commona. Následne im prostredníctvom tohto vydavateľstva vyšli albumy Get Lifted (2004) a Be (2005). V súčasnosti sú jeho členmi okrem Westa, Legenda a Commona aj Q-Tip, Mos Def, Pusha T, Kid Cudi, Big Sean, 2 Chainz alebo CyHi The Prynce. Z kompilácie Cruel Summer, ktorá obsahuje dovedna 12 skladieb, vyšli zatiaľ štyri single - Mercy, Cold, New God Flow a Clique. 

Aj na trojke v rebríčku je nový album, konkrétne štúdiovka Battle Born (2012) od lasvegaskej formácie The Killers. Pre skupinu združenú okolo speváka Brandona Flowersa je to z hľadiska umiestnenia druhý najlepší výsledok v kariére. Prvým singlom z albumu Battle Born, ktorý obsahuje 12 piesní, je skladba Runaways. Z prvého miesta na štvrté klesol v rebríčku Dave Matthews Band s nahrávkou Away From the World (2012). Na päťke je tentoraz country štvorica Little Big Town s čerstvou nahrávkou Tornado (2012). 

Z noviniek sa do top 10 dostala ešte aj kanadská speváčka Carly Rae Jepsen s albumom Kiss (2012) obsahujúcim hit Call Me Maybe, ďalej americká indie-rocková formácia Grizzly Bear so štvrtou štúdiovkou Shields (2012) a tiež alternatívno-rockové zoskupenie Ben Folds Five s aktuálnou nahrávkou The Sound of the Life of the Mind (2012). 

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies