Pink je Ženou roka podľa magazínu Billboard

NETKY.SK • 11 December 2013, 16:16 • 2 min
Pink je Ženou roka podľa magazínu Billboard

LONDÝN - Americkú speváčku Pink vyhlásil magazín Billboard za Ženu roka. Na podujatí, ktorého cieľom je vzdať úctu ženám pracujúcim v hudobnom priemysle, si uctili aj speváčku Janelle Monáe.

slovakia

left justify in out

Tá získala titul Vychádzajúca hviezda. Prvé miesto v rebríčku najdôležitejších žien v hudobnom priemysle pripadlo Julie Greenwald, predsedníčke a riaditeľke nahrávacej spoločnosti Atlantic Records. Slávnostné podujatie, ktoré sa konalo v utorok v New Yorku, organizoval americký časopis Billboard už po deviaty raz. Rebríček vyznamenaných žien každoročne obsahuje nielen mená speváčok, ale tiež výkonné producentky či riaditeľky vydavateľstiev.

Tridsaťštyriročná Pink, vlastným menom Alecia Beth Moore, odštartovala hudobnú kariéru v dievčenskej skupine Choice. Po jej rozpade sa dala na sólovú dráhu a začala pracovať na prvej vlastnej štúdiovke Can't Take Me Home (2000). Nasledovali nahrávky Missundaztood (2001), Try This (2003), I'm Not Dead (2006), Funhouse (2008) a The Truth About Love (2012). Medzi jej najznámejšie hity patria skladby There You Go, Get The Party Started, Just Like A Pill, Who Knew, U + Ur Hand, So What, Raise Your Glass, Fuckin' Perfect, či Just Give Me a Reason. Trojnásobnú držiteľku Grammy magazín Billboard v roku 2009 zaradil na čelo rebríčka najlepších popových interpretov a interpretiek desaťročia a podľa magazínu Forbes bola speváčka 27. najvplyvnejšou celebritou sveta roku 2010. 

Dvadsaťosemročná Janelle Monáe je rodáčkou z Kansas City a vo svojej tvorbe kombinuje najmä prvky žánrov soul a r'n'b, no nevyhýba sa ani folku, progresívnemu rocku či hip-hopu. Na hudobnej scéne sa pohybuje od roku 2003, keď nahrala svoj neoficiálny debutový album s názvom The Audition. Neskôr napríklad hosťovala na albume Idlewild (2006) od Outkast, následne podpísala zmluvu s Diddyho labelom Bad Boy Records a v roku 2007 vydala EP nahrávku Metropolis: Suite I (The Chase). Prvé a druhé pokračovanie tohto EP prerástlo do koncepčného albumu The ArchAndroid (Suites II And III) (2010), ktorý je jej oficiálnou debutovou štúdiovkou. V roku 2011 sa potom predstavila ako hostka v piesni We Are Young od kapely Fun, ktorá bodovala v hitparádach na celom svete. Talentovaná hudobníčka si už stihla zaspievať pred americkým prezidentom Barackom Obamom aj na udeľovaní Nobelových cien a na svojom konte má šesť nominácií na prestížnu cenu Grammy. Vlani tiež vystúpila na festivale Colours of Ostrava. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies