Pink Floyd majú v októbri vydať nový album

NETKY.SK • 7 Júl 2014, 11:41 • 2 min
Pink Floyd majú v októbri vydať nový album

LONDÝN - Dvadsať rokov po svojom poslednom štúdiovom albume plánuje britská rocková skupina Pink Floyd v októbri tohto roka vydať nový album nazvaný The Endless River.

slovakia

left justify in out

Na albume sa má objaviť dosiaľ nepoužitý materiál nahraný počas práce na albume The Division Bell z roku 1994, teda ešte za účasti multiinštrumentalistu Ricka Wrighta, ktorý zomrel v roku 2008, informovala dnes agentúra DPA.

 

Správu o novom albume zverejnila cez víkend na Twitteri manželka gitaristu Pink Floyd Davida Gilmoura, Polly Samsonová. Neskôr ju na Facebooku potvrdila speváčka Durga McBroomová-Hudsonová, ktorá s kapelou vystupovala v 80. a 90. rokoch.

 

McBroomová-Hudsonová zverejnila aj fotografiu z nahrávania. Podľa jej slov nový album vychádza z bočného projektu The Big Spliff, nahrávaného pri prácach na The Division Bell, o ktorom v minulosti hovoril bubeník Nick Mason. Pôvodne malo ísť o výlučne inštrumentálnu nahrávku, Gilmour a Mason však projekt medzičasom rozšírili, informovali noviny The Independent.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies