Piloti stíhačiek MiG-29 absolvovali po piatich rokoch ostré streľby

NETKY.SK • 15 Máj 2015, 15:36 • 2 min
Piloti stíhačiek MiG-29 absolvovali po piatich rokoch ostré streľby

BRATISLAVA - Štyri slovenské stíhačky MiG–29 sa tento týždeň zúčastnili na cvičení pri Baltskom mori v Poľsku. Vojaci zo Zmiešaného krídla Sliač absolvovali ostré bojové streľby v rámci cvičenia STRELA. TASR o tom informovala hovorkyňa ministerstva obrany Martina Balleková.

slovakia

left justify in out

Zo Zmiešaného krídla Sliač sa na streľbách v Poľsku zúčastnili nielen letci bojovej letky, ale aj obsluhujúci technický personál a príslušníci letky riadenia letovej prevádzky. "Takéto cvičenia zlepšujú pripravenosť nášho leteckého personálu, ktorého jednou z hlavných úloh je vykonávanie služby v pohotovostnom systéme spoločnej ochrany vzdušného priestoru členských krajín NATO – NATINAMDS," zdôraznil veliteľ Vzdušných síl Ozbrojených síl SR Miroslav Korba.
     

Do Poľska poslali vzdušné sily dve stíhacie lietadlá typu MiG-29 AS a dve typu MiG-29 UBS. "Všetci piloti bojovej letky z leteckej základne Sliač mali znova po piatich rokoch praktickú možnosť vykonať ostré bojové streľby, ktoré považujeme za vrchol prípravy pilotov stíhacích lietadiel," dodala Balleková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies