Piloti spoločnosti Lufthansa budú opäť štrajkovať

NETKY.SK • 19 Október 2014, 14:16 • 2 min
Piloti spoločnosti Lufthansa budú opäť štrajkovať

FRANKFURT - Nemecká odborová organizácia pilotov Vereinigung Cockpit (VC) vyhlásila štrajk pilotov spoločnosti Lufthansa.

slovakia

left justify in out

Štrajk sa dotkne pilotov lietadiel Airbus 320 a taktiež pilotov lietadiel Boeing 737. Odborová organizácia VC v nedeľu uviedla, že štrajk bude trvať od pondelka 20. októbra od 11:00 GMT do utorka 21. októbra do 21:59 GMT. Piloti sa dostali do sporu s manažmentom spoločnosti Lufthansa pre výhody týkajúce sa odchodu do dôchodku. Štrajkov pilotov spoločnosti Lufthansa bolo pritom už niekoľko.

 

Odborová organizácia VC chce dosiahnuť, aby Lufthansa naďalej umožnila odchádzať pilotom do dôchodku vo veku 55 rokov, pričom by poberali 60 % výšky svojho platu, kým sa im nezačne riadna penzia. Spoločnosť Lufthansa prišla s ponukou, že dôchodkové výhody zachová pre pilotov, ktorí v spoločnosti začali pracovať skôr než v tomto roku. V prípade nových pilotov však chce zvýšiť najskorší možný vek odchodu do dôchodku. Odbory túto ponuku považujú za neférovú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies