Piloti Lufthansy vstúpili do štrajku

NETKY.SK • 2 Apríl 2014, 09:31 • 2 min
Piloti Lufthansy vstúpili do štrajku

FRANKFURT - Piloti spoločnosti Lufthansa v stredu vstúpili do trojdňového štrajku, ktorý môže byť pre nemeckého vlajkového prepravcu vôbec najväčším v jeho histórii.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť predtým informovala, že tento týždeň zruší okolo 3 800 letov, čo zasiahne 425 tis. pasažierov. Dôvodom štrajku je požiadavka odborov zachovať možnosť predčasného odchodu do dôchodku. Štrajk má trvať od prvoaprílovej noci do štvrtého apríla. Frankfurtské letisko, ktoré je domovom letky Lufthansy, tak zrejme zažije tretie veľké prerušenie dopravy za uplynulých šesť týždňov.

 

Prepravca tvrdí, že štrajk mu môže spôsobiť škody v objeme 30 až 50 mil. eur. S odborovým zväzom, ktorý zastupuje 5 400 pilotov, chce Lufthansa ďalej rokovať. Hovorkyňa spoločnosti v stredu vyjadrila nádej, že nové rozhovory by mohli priniesť "dobré riešenie" aj počas štrajku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies