Piloti Lufthansy pripravujú nové štrajky

NETKY.SK • 16 Január 2015, 15:01 • 2 min
Piloti Lufthansy pripravujú nové štrajky

FRANKFURT NAD MOHANOM - Klienti leteckej spoločnosti Lufthansa sa musia pripraviť na ďalšiu vlnu štrajkov.

slovakia

left justify in out

Odborová organizácia pilotov Vereinigung Cockpit (VC) totiž ostro vystúpila proti vedeniu spoločnosti a pohrozila novými štrajkmi. Informovala o tom agentúra DPA.
     

Vedenie Lufthansy podľa odborov úplne odmietlo návrh na vyriešenie všetkých tarifných otázok, no zároveň zareagovalo novými provokáciami. K nim okrem iného patrí oznámenie o bližšie nešpecifikovanej "sanácii" kľúčovej dcérskej firmy Lufthansa Passage.
     

Kameňom úrazu celého konfliktu je koncept nízkonákladovej spoločnosti Wings, v ktorom sa Lufthansa nemieni podriadiť návrhu arbitra, keďže podľa vedenia ide o výlučne obchodné rozhodnutie. Namiesto toho ponúkla odborom dva súbežné arbitrážne procesy, pričom v jednom pôjde o dôchodkové zabezpečenie a v druhom o mzdy, tarifnú dohodu pre celý koncern, práva odborárov a požiadavky na pilotov značiek Lufthansa, LH Cargo a Germanwings.
     

Hovorca Lufthansy uviedol, že manažment neprišiel so žiadnymi novými požiadavkami. Fakt, že Passage musí konečne vytvoriť konkurencieschopné štruktúry, je podľa hovorcu známy už roky. Odbory sa však zatiaľ k tomu neboli schopné vyjadriť.
     

VC oznámilo na nadchádzajúce týždne celý rad stretnutí so svojimi členmi, pričom štrajky sú podľa neho možné v ktoromkoľvek okamihu.
     

Piloti Lufthansy od apríla minulého roka štrajkovali desaťkrát. Oficiálne sa síce búrili proti zmenám v dôchodkovom zabezpečení, nepriamo sa však hovorí, že cieľom protestov bol koncept Wings. Štrajky stáli Lufthansu zhruba 200 miliónov eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies