Piloti Lufthansy nevylučujú časovo neobmedzený štrajk

NETKY.SK • 13 Február 2015, 17:04 • 2 min
Piloti Lufthansy nevylučujú časovo neobmedzený štrajk

FRANKFURT - Odborový zväz pilotov nemeckej spoločnosti Lufthansa v spore o možnosť predčasného odchodu do dôchodku nevylučuje ďalšie štrajky.

slovakia

left justify in out

Do úvahy prichádzajú všetky možnosti a nie je vylúčený ani časovo neobmedzený štrajk, uviedol v piatok predstaviteľ odborového zväzu Vereinigung Cockpit (VC) Markus Wahl. Najnovší dvojdňový štrajk nízkonákladovej dcéry Lufthansy, spoločnosti Germanwings, končí v piatok tesne pred polnocou. Podľa vedenie spoločnosti štrajk zasiahol 14 tis. cestujúcich a spôsobil jej stratu vyše 10 mil. eur. Od vlaňajšieho apríla odbory v Lufthanse zvolali celkovo jedenásť štrajkov.

Odborová organizácia VC chce dosiahnuť, aby Lufthansa naďalej umožnila odchádzať pilotom do dôchodku vo veku 55 rokov, pričom by poberali 60 % výšky svojho platu, kým sa im nezačne riadna penzia. Spoločnosť Lufthansa prišla s ponukou, že dôchodkové výhody zachová pre pilotov, ktorí v spoločnosti začali pracovať skôr než v tomto roku. V prípade nových pilotov však chce zvýšiť najskorší možný vek odchodu do dôchodku. Odbory túto ponuku považujú za neférovú. 

 

Odborový zväz palubných zamestnancov Lufthansy predtým v piatok uviedol, že s vedením spoločnosti bude pokračovať v mzdových rokovaniach a zatiaľ neplánuje zvolať ďalšie štrajky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies