Piloti Lufthansy neuspeli ani po mesiacoch: Vedenie o mzdovú dohodu nemá záujem

NETKY.SK • 16 September 2016, 13:33 • 2 min
Piloti Lufthansy neuspeli ani po mesiacoch: Vedenie o mzdovú dohodu nemá záujem

BERLÍN - Zástupcovia pilotov v nemeckej spoločnosti Lufthansa ukončili rokovania o novej mzdovej dohode. Odborové združenie Vereinigung Cockpit (VC) o tom informovalo v piatok.

slovakia

left justify in out

Rokovania skončili po niekoľkých mesiacoch bez výsledku, keďže vedenie spoločnosti nemá záujem o dohodu, ktorá by zabezpečila "udržateľnú perspektívu pracovných miest", uviedlo združenie vo vyhlásení. Odbory nešpecifikovali, či plánuje obnovenie štrajkových aktivít.


Podstatou sporu je program reštrukturalizácie, ktorý ohlásila Lufthansa v snahe efektívnejšie čeliť nízkonákladovým prepravcom v Európe a v regióne Blízkeho východu. V rámci úsporných opatrení najväčší nemecký letecký prepravca tlačí aj na zmenu pravidiel, ktoré v súčasnosti umožňujú pilotom odchod do dôchodku vo veku 55 rokov, pričom majú nárok na 60 % mzdy, kým im vo veku 65 rokov začne riadna penzia. Od apríla 2014 združenie VC zorganizovalo celkovo 13 štrajkov, kým súd v septembri minulého roka predbežným opatrením nezakázal ich pokračovanie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona