Piloti Lufthansy budú znova štrajkovať v utorok a stredu

NETKY.SK • 28 November 2016, 06:31 • 2 min
Piloti Lufthansy budú znova štrajkovať v utorok a stredu

BERLÍN - Odborový zväz pilotov nemeckej leteckej spoločnosti Lufthansa v nedeľu večer oznámil, že bude po dvojdňovej prestávke pokračovať v štrajkoch za zvýšenie platov v utorok a v stredu tohto týždňa.

slovakia

left justify in out

Odborový zväz Vereinigung Cockpit (VC) uviedol, že v utorok budú štrajkovať jeho členovia na letoch na krátke vzdialenosti. V stredu sa do štrajku zapoja aj piloti na diaľkových letoch. Podľa odborárov je pokračovať akcie potrebné po tom, ako stretnutie so zástupcami zamestnávateľa neprinieslo ani v nedeľu riešenie, informovali agentúry AP a DPA.

 

Minulý týždeň musela Lufthansa v dôsledku štrajku organizovaného zväzom VC, už 14. v poradí od apríla 2014, zrušiť za štyri dni približne 3000 letov, čo sa dotklo viac ako 350.000 pasažierov.

 

Odbory VC žiadajú spätné zvýšenie platov o 3,66 percenta ročne za obdobie uplynulých piatich rokov. Lufthansa v piatok ponúkla zvýšenie platov pilotov o 4,4 percenta do polovice roku 2018, ako aj jednorazové vyplatenie sumy 1,8-násobku mesačného platu.

 

Štrajky pilotov stáli Lufthansu podľa Kolínskeho inštitútu pre ekonomický výskum IW v roku 2014 celkovo 222 miliónov eur, pričom v roku 2015 prišla spoločnosť pre štrajky pilotov a palubného personálu o 231 miliónov eur.

 

Lufthansa oznámila, že počas prvých dvoch dní minulotýždňového štrajku zaznamenala ďalšie straty na úrovni 20 miliónov eur, uviedla agentúra Reuters.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies