Piloti Lufthansy budú opäť štrajkovať

NETKY.SK • 7 September 2015, 10:05 • 2 min
Piloti Lufthansy budú opäť štrajkovať

BERLÍN - Piloti nemeckej leteckej spoločnosti Lufthansa vstupujú v utorok do celodenného štrajku. V poradí 14. štrajk za posledných 18 mesiacov zasiahne všetky diaľkové lety v osobnej preprave a v nákladne doprave sa dotkne letov smerujúcich z Nemecka do zahraničia.

slovakia

left justify in out

Odborové združenie Vereinigung Cockpit (VC) v pondelok vyjadrilo ochotu rokovať s vedením spoločnosti. Stanovilo si však podmienku, že Lufthansa musí zastaviť prijímanie zahraničných pracovníkov do svojej nízkonákladovej divízie Eurowings. To Lufthansa odmietla. Začiatok štrajku odbory plánujú na 8:00 SELČ, trvať má do 23:59 SELČ.

 

Vereinigung Cockpit v júli ponúkla Lufthanse ústupky v snahe ukončiť dlhotrvajúci spor o mzdy, dôchodkové benefity a úsporné opatrenia, ktorý stál prepravcu stovky miliónov eur. V návrhu odborová organizácia súhlasila so zvýšením priemerného dôchodkového veku na 60 rokov a so znižovaním nákladov na úroveň porovnateľnú s britským konkurentom easyJet. Odbory chceli pôvodne dosiahnuť, aby Lufthansa naďalej umožnila odchádzať pilotom do dôchodku vo veku 55 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies