Piloti Germanwings štrajkujú

NETKY.SK • 29 August 2014, 09:46 • 2 min
Piloti Germanwings štrajkujú

FRANKFURT - Piloti spoločnosti Germanwings, ktorá je nízkonákladovou dcérou nemeckého leteckého prepravcu Lufthansa, začali v piatok ráno šesťhodinový štrajk.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je nevyriešený spor o podmienky predčasných odchodov do dôchodku, pričom záležitosť sa nepodarilo urovnať ani počas štvrtkových rokovaní. Piloti Germanwings špecializujúcej sa na vnútroštátne lety vstúpili do štrajku v piatok o šiestej hodine ráno. Spoločnosť, pre ktorú pracuje zhruba 700 z celkového počtu viac ako deväťtisíc pilotov Lufthansa, zrušila desiatky letov, čo postihne asi 15-tisíc cestujúcich. Deje sa tak v čase konca letných prázdnin.

 

Piloti Germanwings spoločne s kolegami z ostatných divízií Lufthansy trvajú na zachovaní možnosti odchodu do dôchodku už vo veku 55 rokov. Lufthansa však odmieta naďalej financovať populárne kontrakty, ktoré preklenujú obdobie medzi niekdajšou povinnosťou ukončiť činnosť a zákonom stanoveného veku odchodu do penzie. Piloti však už môžu lietať do 65 rokov, a preto chce Lufthansa odchod do predčasného dôchodku stanoviť na 61 rokov. Štrajk za rovnakú vec sa konal aj v apríli a Lufthansu stál 60 miliónov eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona