Piloti Air France začali štvordňový štrajk

NETKY.SK • 11 Jún 2016, 13:07 • 2 min
Piloti Air France začali štvordňový štrajk

PARÍŽ - Približne štvrtina pilotov leteckej spoločnosti Air France začala dnes štrajk na znak nesúhlasu s novým zákonníkom práce.

slovakia

left justify in out

Z tohto dôvodu bola zrušená pätina vnútroštátnych i medzinárodných letov, informovali aerolínie Air France. Sú medzi nimi aj lety, ktorými sa mali prepraviť fanúšikovia do miest, kde sa koná európsky futbalový šampionát.

 

Odborári z vplyvného zväz CGT plánujú štrajkovať do utorka, pričom požadujú lepšie platy a viac letových hodín. Zároveň nevylúčili, že by sa cez víkend mohli stretnúť s predstaviteľmi vlády. V prípade, že vedenie Air France nezareaguje na ich požiadavky, štrajk plánujú predĺžiť.

 

Vo Francúzsku momentálne štrajkujú aj rušňovodiči a smetiari. Spomínané skupiny zamestnancov majú síce rôzne požiadavky, ale ich protesty sú súčasťou všeobecnej nespokojnosti so snahami vlády zmeniť zákony upravujúce pracovný čas a prepúšťanie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies