Piloti Air France začali štrajk proti politike znižovania nákladov

NETKY.SK • 15 September 2014, 09:22 • 2 min
Piloti Air France začali štrajk proti politike znižovania nákladov

PARÍŽ - Piloti francúzskej leteckej spoločnosti Air France začali dnes týždňový štrajk na protest proti plánovanému rozširovaniu nízkonákladových aktivít svojej firmy.

slovakia

left justify in out

Ako informuje agentúra AP, Air France vyzvala pasažierov na celom svete, aby cestovanie zmenili alebo odložili, pretože spoločnosť môže napríklad dnes zabezpečiť len približne 48 percent letov.

 

Piloti sú nahnevaní na postoj Air France, ktorá sa minulý týždeň rozhodla znižovaním nákladov a prostredníctvom nízkonákladovej dcérskej spoločnosti Transavia - predovšetkým na európskych linkách - konkurovať podobným aerolinkám z iných krajín. Odborové zväzy pilotov, ktoré zvolali týždeň trvajúci štrajk so začiatkom spadajúcim na dnešný deň, sa v rámci už oznámených plánov svojej firmy snažia vyjednať lepšie všeobecné podmienky, sumarizuje americká tlačová agentúra AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies